nijntjejv.punt.nl
Sampler of Stitches
Ik heb nog een kleine aanvulling op mijn log van 2 dagen geleden. Inmiddels is het eerste deel van de dienblad-SAL klaar. Hieronder 2 foto's van de voortgang.
 
 

 
Vandaag geen log over sterren quilten, maar weer eens over borduren. Het heeft een tijdje geduurd, maar ik heb de smaak van het borduren toch weer te pakken. Zo erg zelfs dat ik van mezelf 1 avond per week moet quilten, anders komt mijn sterrenquilt nooit af .
 
Maar wat heeft mijn aandacht dan weer zo op borduren gericht. Dat is de Sampler of Stitches van The Drawn Tread. Het gehele borduurwerk bestaat uit 9 delen en is een alphabet-sampler. Bij iedere letter van het alfabet maak je ook de bijbehorende speciale steken die beginnen met die letter. Ik heb afgelopen week de letters A t/m C gemaakt met de daarbijbehorende speciale steken. Erg leuk om te doen en het resultaat is prachtig. Inmiddels heeft The Drawn Thread ook de delen DEF, GHI en JKL uitgebracht en die heb ik al in huis, dus ik hoef nog niet stil te zitten.
 
 

 
Een paar weken geleden heb ik samen met Saskia bij Simone een workshopje doosjes/kistjes bekleden gekregen. Erg leuk om te doen en heel inspirerend om zelf ook aan de slag te gaan. Ik heb een leuk herfstpatroontje van SanMan geborduurd en hiermee een kistje bekleed. Het is nog niet helemaal zoals ik het zou willen, maar ik ga het randje afwerken met een koordje en dan is het volgens mij helemaal goed.
 
 
 
Ons resultaat bij Simone 
 

  Kistje bekleed met patroon SanMan
 De binnenkant


 
Tussendoor heb ik nog een slabje met Nijntje gemaakt voor het zoontje van een collega van Michiel. Ik moet hoognodig op zoek naar andere patroontjes van Nijntje, want ik heb nu wel ongeveer alle combi's gehad die ik met dit patroon kan maken.
 

 

 
En last but nog least, ik ga samen met een aantal dames van ons Borduurhoekje beginnen aan een SAL. Uiteindelijke resultaat zie je hieronder. Ik ben inmiddels klaar met de voorbereidingen en kan gaan beginnen met het eerste deel.
 
 
 

Reacties

marliesk op 08-11-2007 20:01
Wat een mooie dingen allemaal zeg! Fijn dat je weer zo aan het borduren geslagen bent, ik volg op het Borduurhoekje de dienblad sal met veel plezier!
 
Mooi ook die kistjes, dat zou ik ook best wel willen leren.
 
Liefs, Marlies
Jeanine op 10-11-2007 12:21
Dank je wel Marlies. Simone heeft het kistjes maken aan ons geleerd. Misschien wil zij wel een tutorial schrijven?
 
Groetjes, Jeanine 
marliesk op 10-11-2007 12:27
Goed idee, ik zal dat eens aan haar vragen :-)
 
Liefs, Marlies
Judith op 11-11-2007 20:03
Het ziet er allemaal mooi uit. Ik ben blij dat je weer aan het borduren bent en wat een leuke sal doen jullie.
 
Jeanine op 20-11-2007 11:03
Dank je wel Judith, ik vind het inderdaad ook erg leuk om weer aan de gang te zijn met borduren. Ik zal snel weer een update doen van het dienblad en de sampler. 
Mirjam op 17-01-2010 12:29
Wat ontzettend mooi gemaakt ! Zoiets wil ik ook graag leren.. heb je misschien wat tips voor mij ?
Het doosje maken en bekleden.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl